Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

JÁDE

JÁDE

A jáde szó korábban gyűjtőnév volt a láncszilikátok csoportjában, ma már csak a többségében jadeitet tartalmazó ásványokat nevezik jádénak. Színe leggyakrabban zöld vagy halvány sárga, ritkábban ibolyaszínű, de lehet szürke és a fehér halványabb árnyalata is. Tiszta formái áttetszőek, viszont esztétikus szálas-rostos szerkezete miatt gyakran festéssel teszik élénken színessé. Nevének jelentése „lágyékkő” (spanyolul: piedra de ijada), a közép-amerikai spanyol hódítók vesebántalmak ellen viselték, de a távol-keleten már az ókorban is amulett kőként használták. A tisztaság és a nyugalom, a lelki béke bölcsességének jelképe. A legismertebb jádefajták: a Zöld jádék (burmai, kanadai), a Sárga jáde, a Fehér jáde, és az Afrikai jáde.
Spirituális hatásai:
Az önmegvalósítást támogatja, segít az önvalónk felismerésében és mindennapi megéléseinket könnyed, spontán, játékos formában szemlélteti velünk. Talizmán kőként megóvja viselőjét minden ártalomtól, harmóniát teremt. Vonzza a barátságot, a szerencsét, a bőséget és a jó egészséget. A Szív csakra energiájával harmonizál.
Mentális és érzelmi hatásai:
Stabilizálja az egyéniséget, növeli az önállóságot. Szellemi aktivitásra, elhatározásaink megvalósítására sarkal; új ötletekkel támogat, jó meglátásokat hoz, tenni akarásra késztet. Segít az egyensúly helyreállításában – lendületbe hoz vagy megnyugtat, amire szükség van. Megtisztít a negatív gondolatoktól, a zavaró érzelmektől, és a rögzült hiedelmektől, az ingerlékenységtől.
Hatásai a testre:
Jótékonyan hat a veseműködésre; szabályozza a víz-, só- és sav-bázis-háztartást. Szabályozza a mellékvesét, így az adrenalin termelést, ezáltal hatással van tetteinkben a reakcióképességünkre is. Gyógyítja az összevart sebeket. Fokozza a termékenységet, segít a szülésnél.

 

Keresés