Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

HEMIMORFIT

HEMIMORFIT

A Hemimorfit egy szilikát-ásvány, amely a cinknek köszönheti halványkék, halványzöld színét. Nevét „hemimorf” megjelenési formájáról kapta, ami azt jelenti, hogy kérgesen képez kristályokat különböző ércek (főleg cink és ólom) felületén. Tömeges megjelenésében rétegeket alkot szálas halmazokban, vagy gömbös szerkezetben – mint egy „cseppkő” jelenik meg. Fehér vagy színtelenebb formáit gyakran színezik, és egyes kereskedők sajnos Larimárként próbálják eladni, ami egy jóval értékesebb drágakő.
Már az ókorban is ismerték, mérgek ellenszereként használták.

Spirituális hatásai:
A céltudatosságot erősíti; segít az összpontosításban. Támogatja a felelősségvállalásunkat saját életünk színpadán, és segít a világunk – tudatunk általi formálásában. Fejleszti a belső erőnket és minden téren segíti a legnagyobb potenciálunk kifejeződését. Védelmet nyújt a külső befolyásoló hatásokkal – különösen a rosszindulatú gondolatokkal, és manipulációkkal szemben, segít azok felismerésében és a megfelelő reakció megválasztásában. Újraértékeli a múltat. Elősegíti a kommunikációt.

Mentális és érzelmi hatásai:
Hozzájárul belső erőnk fejlesztéséhez, és a lehetőségeink kiaknázására serkent. Eltökéltté, energikussá és kitartóvá tesz. Növeli a felelősségérzetünket és a tevékenységeink véghezvitelére sarkall, reális célok felé vezet. Feloldja a káros érzelmeket. Békét és nyugalmat teremt; enyhíti a szorongást. Segít felismerni és újragondolni a belénk ivódott jellemvonásainkat.

Hatásai a testre:
Minden építő élettani folyamatot támogat; jótékony hatású bőrproblémákra (ivarszervi problémák esetén is), szemölcsökre, égési sérülésekre, leégésre, és fekélyes problémáknál is. Gyorsítja a sebek gyógyulását; jó hatással van éjszakai lábgörcsökre is. Fájdalomcsillapító rezgései vannak. Segít a szív és a vér problémái esetén. Erősíti a sejtmemóriát és a sejtszerkezetet. Segít hormonzavarok esetén is, és támogatja a fogyást.

 

Keresés