Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HEMATIT (VÉRKŐ)

A Hematit vagy Vérkő több más néven is ismert: Vascsillám, Vaskobak, Vasrózsa, stb. Alapvetően vas-oxid; legkedveltebb formája hatalmas nyomás és hőigénybevétel hatására képződik. Színe fémes szürke, gyakran megmunkált-, megformált alakokban (tárcsa, korong, henger, stb.), és színezett-, felületbevont formákban (rózsaarany, ezüstszínű, stb.) jelenik meg. Elterjed mesterségesen előállított fajtája is, ez a Hemetin. A természetes Hematit nem mágnesezhető, míg a Hemetin igen.
A Hematitot már az ókorban is használták gyógyításra – vérképződés elősegítésére, vagy vérzés csillapításra, „Vérkőnek” is nevezték.
Spirituális hatásai:
Erőteljes földelő és védelmező kő; a túlélési készséget erősíti, az életkörülmények fejlesztését, jobbá tételének igényét. Elevenséget, dinamizmust hoz; harmóniát teremt a test, a szellem, és a lélek között. Leginkább a Gyökér- és a Korona csakrával rezonál.
Mentális és érzelmi hatásai:
Támogatja a koncentrációt és a memóriát, segít a tanulásban. Rezgése megbékélést hoz a hibáink kapcsán, a tapasztalatok értékelését segíti. Elveti az aggodalmakat; akaraterőt-, önbizalmat ad, és biztonságérzetet ébreszt, stabillá tesz. A figyelmet alapszükségleteinkre, testi épségünkre, egészségünkre irányítja.
Hatásai a testre:
A vörösvérsejtek képződését és a vékonybél vas felvételét serkenti. Stabilizálja az egészséget, javítja a test oxigénellátását, a vérkeringést; segít vérszegénység esetén is. Fokozza a vesék vértisztító hatékonyságát. Használható lázcsillapításra, lábgörcsre. Jótékony a szenvedélybetegségek és a kényszeresség legyőzésében, és álmatlanság esetén.

 

Keresés