Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

HELIOTROP

HELIOTROP

A Heliotrop az oxidásványok kvarccsoportjába tartozik – tulajdonképpen átmenet a Kalcedonok és Jáspisok kvarccsaládjai között. A Mohaacháthoz és a Zöld Kalcedonhoz hasonlatosan a vas-szilikát lerakódások adják sötétzöld színét, és a Jáspisokhoz hasonlóan apró, szemcsés vörös és sárga lerakódások, foltok (Hematit és más vasoxidok) is jellemzik. Ebből adódóan tévesen szokták nevezni „Vérjáspisnak” is. Már az ókori görög időktől említik leírások a gyógyhatásai miatt – mérgezések, fertőzések, gyulladások gyógyítására ajánlották. Neve is ógörög, jelentése: „napforduló”.

Spirituális hatásai:
Az önvédelmet, az elhatárolódást és a nem kívánatos befolyások elhárítását segíti. Kiváló földelő védőpajzs, kivédi a fenyegető megfélemlítő helyzetek kialakulását. Felismerést nyújt kaotikus helyzetekben; idealistává tesz, segíti a tudatos jelenlét állapotát. Segíti a tiszta döntések meghozatalát, megnyugtatja az elmét, eloszlatja a zavarodottságot. Támogatja a szokatlan körülményekhez való alkalmazkodást. Az összes csakra energiáját támogatja. Úgy tartják a spirituális energiák irányításának, illetve a gonoszság és negativitás kizárásának képességével ruház fel. Fokozza az intuíciót, növeli a kreativitást.

Mentális és érzelmi hatásai:
Minden körülmény között segít megőrizni a kontrollt és az irányítást, és az előre nem látott, gyors helyzetekre történő ráhangolódást. Serkenti az álomtevékenységet, valamint élénkít és erőt ad fáradtság és kimerültség esetén. Megnyugtat türelmetlenség, ingerlékenység és agresszivitás esetén. Önzetlenné tesz és

Hatásai a testre:
Valamennyi fizikai betegség általános gyógyítója. Úgy tartják a legjobb immunerősítő kő akut, heveny fertőzések esetén; segítség megfázásos fertőzések, influenza, gyulladások kialakulásakor. Serkenti a nyirokáramlást és az anyagcserét, méregtelenít, elősegíti a genny felszívódását, semlegesíti a túlsavasodást. Jótékonyan hat a szívre, és a véredényekre; szabályozza a véráramlást, és vértisztító hatású. Méregteleníti a májat, a beleket, a vesét, a lépet és a hólyagot. Támogat krónikus, valamint örökletes betegségek orvoslása esetén is.

 

Keresés