Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

GYÖNGY, GYÖNGYHÁZ, KAGYLÓHÉJ

A gyöngyházak és kagylóhéjak tenyésztett kagylók életfolyamatai által keletkezett természetes mészkirakódások. Ha a kagyló belsejébe valamilyen feldolgozhatatlan idegen anyag kerül be, az állat ásványok kiválasztásával ún. gyöngyházat növeszt körülötte, amely folyamatosan tisztább és sávosabb rétegeket is képezhet, míg végül kialakul a „Gyöngy”. Megjelenésükben többnyire a fehér színárnyalatok dominálnak, de áttetsző, szürkés-, barnás-, zöldes színű sávokat és mozaikokat is tartalmazhatnak - vagy akár irizáló fényjátékot is mutathatnak.
A folyamatos mészkiválások eredménye a gyönyörű letisztultságot árasztó gyöngy. Megjelenésében mindig van valamiféle káprázatos jelenség. Színe sokféle lehet, pl. fehér, sárga, rózsaszín, kék, zöld sb. – mindig átlátszatlan.

Úgy tartják róluk, kiszélesíti határainkat; lelki egyensúlyt teremt, tágítja a finom érzékeinket, erősíti az érzelmi intelligenciát. Felélénkít, motivál, eloszlatja a levertséget.
Testi hatásaiban jótékony minden nyálkahártya-problémára, gyulladásokra – pl. a megnagyobbodott mandulára. Mérsékli a viszketegséget.

 

Gyöngy:

 

Gyöngyház:

 

Kagylóhéj:

Keresés