Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

GRÁNÁTOK

GRÁNÁTOK

A gránátok mind szigetszilikátok, de népes családot alkotnak, sokféle különböző ásványi anyag tartalommal. Ebből kifolyólag sok színben, gyönyörű kövekként jelennek meg – főleg vörös, barna, szürke és zöld árnyalataiban. Mindezek gyakran külön neveken is ismeretesek – webáruházunkban a diszkréten tündöklő mély barna színű „Almandin"-nal lehet találkozni.
A Gránátot a középkorban „karbunkulus” néven ismerték, amely a mondák szerint világít a sötétben. Ezt szellemi értelemben értették: világosságot hoz a sötét lélekbe, fényt és reményt a kilátástalan élethelyzetekbe. Ahogy a hősök is nehéz feladatok és próbák után tűnnek ki, úgy a gránát is jelentéktelen kőzetnek tűnik, és a csiszolás hozza elő a belső színét, fényét. Ha az élet nehézségeit egyfajta „csiszolási eljárásaként” tekintjük, így értékelődnek az elért eredményei, a megvalósításai. A gránát „hősök köve”. A régi idők harcosai gyakran rakattak a fegyverekbe gránátot, amulettként pedig szerencsét, gazdagságot, áldást hozó hatása miatt viselték.
Spirituális hatásai:
A kilátástalan helyzetekben segít; afféle „válságkőként” nyúlhatunk hozzá bármilyen probléma, nehézség esetén, az élet bármely területén. Segít a mindennapi szükségletek terén is; az újbóli erőgyűjtésben, a nekigyürkőzésekben. Táplálja a belső „lángunkat”, az önmegvalósítás utáni vágyat. Dinamizálja a támogatást, a segítségnyújtást; segít túl látni egyéni határainkon, és a közösség érdekében cselekedni. Oldja az energetikai blokkokat, tisztítja és energetizálja a csakrákat, főként a Gyökér- és a Szív csakra rezgésével harmonizál. Felerősíti más ásványok hatásait.
Mentális és érzelmi hatásai:
Elősegíti a használhatatlanná vagy elavulttá vált ötletektől, elképzelésektől, rögzülésektől, megalkuvásoktól, vagy az ezeket megtartó megegyezésektől, megállapodásoktól való megszabadulást – egy új élet megkezdését. Rezgése feloldja a szabad életvezetést gátló szokásokat, viselkedésmintákat. Új ötleteket hoz, támogatja azok megvalósítását, és dinamizmust ad az útban álló bárminemű akadályok leküzdéséhez. Mindezekkel együtt önbizalmat és akaraterőt is ad. Bátorrá, reménykedővé, bizakodóvá, életvidámmá tesz. Rezgése hozzásegít bennünket, hogy a nehézségben kihívást lássunk, tettrekészséget és kitartást ad. Semlegesíti az érzelmi gátlásokat; segít az aktív és kiegyensúlyozott szexuális élet megvalósításában. Érzelmileg egyensúlyba hoz attól függően higgadtságra, vagy dinamizmusra van szükség.
Hatásai a testre:
Serkenti az anyagcserét, harmonizálja a testnedveink – főként a vér – összetételét. Stabilizálja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, fokozza a belekben történő tápanyagfelvételt. Segít potenciaproblémák esetén. Élénkíti regenerációt, felgyorsítja a külső és belső sebek gyógyulását.

 

Keresés