Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

EPIDOT

EPIDOT

Az Epidot egy szilikát-ásvány, amely szinte csak kőzetrésekben fejlődik ki. Kristályai elég változatos megjelenésűek, gyakran mintha „hozzátoldva” lennének a kristályaik. Erre utalóan kapta latin nevét is – illetve a görög megfelelőjéből, az „epidoszisz”, szóból, melynek jelentése: „hozzáadás”. Ezt az elnevezését a 19. század elején kapta, addig rendszeresen összekeverték az Aktinolittal. Színe főleg zöld, a pisztácia zöldtől a sötét zöldig, továbbá gyakran fekete, szürke, sötétbarna és olykor sárga. Megmunkált ékszeralapanyagként főleg a zöld megjelenései ismertek, gyakran Epidot kristály tűkkel lehet találni más alapkőzetben (pl. Prehnitben). Legismertebb megjelenése földpáttal elegyedett Unakit.
Spirituális hatásai:
Eloszlatja a hamis énképet, tudatosítja a valóságot, megmutatja tényleges erősségeinket és gyengeségeinket; segít ezek megváltoztatásában is, vagy az arányok mérséklésében. A regenerálódás kövének is tartják, az eredeti állapotunk újra teremtésében és helyreállításában segít; hozzásegít a boldog és egészséges élethez.

Mentális és érzelmi hatásai:
Erősíti a türelmet, fokozza a teljesítőképességet – hozzásegít bennünket, hogy a saját lehetőségeinknek megfelelően nézzünk szembe a kihívásokkal, megvédve így a kudarcoktól; továbbá az egyéni lehetőségeink harmonikus fejlesztéséhez is hozzájárul. Segít gyengeségeink elfogadásában és elismerésében is. Ellensúlyozza az önértékelési problémákat, segít a hibákból fakadó frusztráció leküzdésében; meggyőz, hogy ne értékeljük le magunkat a hibáink miatt. Oldja a bánatot és a szomorúságot, valamint az önsajnálatot és a haragot. Elősegíti a pihenést, feltöltődést, regenerálódást kimerültséget kifáradást, túlterheltséget, túlhajszolást követően, de komoly betegség esetén, vagy fájdalmas élményekből fakadó letaglózott állapot esetén is.  

Hatásai a testre:
Javítja az állóképességet, és az általános kondíciót; erősíti az immunrendszert és támogat minden gyógyító folyamatot. Ez a tulajdonsága, más ásványokkal együtt még hatékonyabbá teheti azok jótékony hatását. Serkenti a májat, az epetermelést és a vékonybél emésztési folyamatait – egyben a tápanyagfelvételt és az anyagcserét is.

 

Kép hamarosan...  wink

Keresés