Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

DIOPSZID - Krómdiopszid

A Krómdiopszid a króm tartalmú Diopszid. Kristályainak mélyzöld vagy smaragdzöld, áttetsző színe rendkívüli szépségű ásvánnyá teszi. Az igazán tiszta kristályai igen értékesek. A legszebb példányai Oroszországból származnak.

Mohs: 5 – 6

Főbb lelőhelyei: Oroszország, Brazília, Argentína, Kanada, USA, Ausztrália, Pakisztán, India, Sri Lanka, Kína, Japán, Mianmar, Madagaszkár, Dél-Afrika, Finnország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Németország.

Hatásaiban – a diopszidnál említetteken túl – a Krómdiopszid képes mélységes együttérzést ébreszteni bennünk, finom rezgései által magával a Földdel is mélyebb kapcsolatba kerülhetünk. A megindító együttérzés felébresztése által fokozza a szolgálatkészséget. Intenzív energiát közvetít, élénkíti a fizikai testet és a csakrákat egyaránt.
Képes gyógyítani az elmét és a lelket, egyensúlyba hozni a finom testeket; az összes csakra energiáját serkenti. Erőteljes intenzitása inspiráló hatású mindenre a környezetében. Ez a vibráció élénkséget, játékosságot és életörömöt generál, s mindezt egységben, harmóniában közvetíti. Segít új dolgok elsajátításában, pl. nyelvtanulásban.

Testi hatásaiban erősíti a tüdőt, a keringést, a hormonális egyensúlyt. Jó hatással van a vérnyomásra, a szívre és a vesére. Jótékonyan hat a gyulladásokra, a görcsökre, izomfájdalom és stressz esetén, támogatja a sav-lúg egyensúlyt.
A króm révén jó hatással van a glükóz felszívódására, valamint a zsírok és fehérjék lebontására; hasznos segítség a megfelelő vércukorszint fenntartásában.
Segít fizikai gyengeség esetén, kimerültség, megerőltető fizikai tevékenység esetén; gyorsítja a felépülést súlyos betegség, műtétek, és traumák után is.

Tisztításánál kerüljük a vizet!

 

Kép hamarosan...  smiley

Keresés