Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

CSAROIT

CSAROIT

A Csaroit – vagy sokak által karoit – egy szilikát-ásvány, amely magmás és metamorf kőzetrétegek érintkezési zónájában alakul ki metaszomatikus (ionok átvándorlása okozta vegyi átalakulás) révén. Lényegében több ásvány alkotja (pl. Földpát, Egirin, Tinakszit, stb.) de jellemző megjelenése miatt külön ásványként tekintenek rá. A 20. század első felében már felfedezték, egyfajta pala-ásványnak tekintették, nevét és külön besorolását a 70-es években kapta. Egyetlen lelőhelye Oroszországban, Jakutföldön a Murun hegyen található, nevét a közeli Csara folyóról kapta. Egyedi megjelenése és egyetlen lelőhelye miatt ritka és értékes drágakő. Megjelenése márványos, tekervényes-erezetes, foltokkal tarkított; színe főleg lila és ibolya, több-kevesebb fekete foltozással - olykor fehér, narancs és zöldes-szürke foltokkal.

Spirituális hatásai:
Serkenti a belső látást, és az előrelátást; az átalakulás köve. Segít az elfogadásban és a jelen pillanat megélésben. A tetterő és a határozottság köve is; erőt ad mindennemű akadály leküzdéséhez, még a leküzdhetetlennek tűnő feladatok, vagy helyzetek esetén is. Erőt és eltökéltséget ad a változásokhoz és változtatásokhoz, spontaneitást és lendületet kölcsönöz. Energiával tölt fel, segít kimerültség esetén; kiegyenlíti a kettősségeket. Képes gyógyító energiává alakítani a negatív energiaáramokat; fizikai és érzelmi jólétet ad. A Szív- és a Korona csakra energiáját támogatja. Tisztítja az aurát; megnyitja és egyensúlyt teremt a Korona csakrában; jó meglátásokat közöl az előző életekből, támogatja az emberbaráti cselekedeteket, fokozza a feltétel nélküli szeretetet.

Mentális és érzelmi hatásai:
Fejleszti a megfigyelő- és elemzőkészséget, oldja a külső behatásokat és a kényszereket. Segíti a döntéshozatalt kérdéses helyzetekben, mentesít az aggályoktól, higgadttá és megfontolttá tesz, segít elfogadni és távlatokban gondolkodni. Ugyanígy mentesít az aggodalmaskodástól, ellenállóvá tesz a stresszel szemben, nyugalmat teremt. Segít a mélyen gyökerező félelmek elengedésében, a kényszeres és rögeszmés viselkedések elhagyásában, és a mások elnyomó programjaitól való megszabadulásában. Leküzdi az elidegenedés, a bukás és egyéb frusztráció érzését, de megszünteti a kényszerképzeteket és a megszállottságot is.
Segít álmatlanság esetén, támogatja a pihentető, nyugodt alvást, egyben intenzív és kreatív álmokhoz is hozzásegít. Enyhíti az autizmust és a mániákus depressziót.

Hatásai a testre:
Görcsoldó hatású, serkenti az anyagcserét, megnyugtatja az idegeket, enyhíti a fájdalmakat, segít a vegetatív zavarok esetén – tehát jó hatással van a vegetatív idegrendszerre. Jótékonyan hat a szívre, májra, hasnyálmirigyre, valamint a vérnyomásra és a szemre. Úgy tartják visszafordítja az alkohol okozta májkárosodást.

 

Keresés