Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BRONZIT

BRONZIT

A Bronzit egy megnövekedett vastartalmú szilikát-ásvány, amely a piroxén csoportba tartozik. Nevét színéről és fényéről kapta, amely barna, főleg bronzbarna apró fekete foltokkal. Főleg vulkanikus kőzetekben található, de előfordul meteoritoknak is.

Spirituális hatásai:
A „nem cselekvés” spirituális rezgését képviseli; segít egyszerűen csak a létezésben jelen lenni. Védelmező és földelő hatású ásvány. Segít, amikor erőtlennek érezzük magunkat, vagy kibillentünk a harmóniából, vagy éppen egy irányíthatatlan helyzetben találjuk magunkat. Visszafordítja az akaratosságot, de akár az „isteni akarat” elfogadásában is segít. Mágikus védelmezőnek tartják – hatékonyan véd átkok, negatív behatások, rosszindulat ellen. A védelem mellett, képes vissza is hárítani az ártó hatásokat, így azok kiindulási pontjára fejtik ki hatásukat; úgy tartják Turmalinnal alkalmazva ez a hatása nem nyilvánul meg. Rezgése támogatja a férfias energia egyensúlyba kerülését. A Gyökér csakra energiáját erősíti.

Mentális és érzelmi hatásai:
Erősíti az ítélkezés nélküli különbségtételt; figyelmességet, előzékenységet és udvariasságot fejez ki. Helyreállítja a lélekjelenlétünket, és segít hideg fejjel gondolkodni. Segít objektív nézőpontba állítani, és támogatja a helyzetek teljes képének meglátását. Segíti az ítélkezés mentes helyzetértékelést, rámutat döntéseinkre, határozott cselekvésre késztet. Tökéletes higgadtságot kölcsönöz, lecsillapít, nyugalmat teremt. Enyhíti a stresszt, tartósan fennálló stresszhelyzetek esetén is a józan gondolkodást és a kontrollt támogatja; felszabadít a megrekedt negatív mintákból is.

Hatásai a testre:

Vas tartalma miatt rezgése támogatja a vas felszívódását. Jótékonyan hat krónikus kimerültség esetén; jó hatással van az idegekre, enyhíti a fájdalmat és a túlzott lúgosságot.

 

Keresés