Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BOROSTYÁNKŐ

A Borostyánkő egy fosszilis fagyanta, amely az évmilliók során folyamatosan elvesztette víztartalmát, s így megkövesedett – tulajdonképpen egy „szerves kő”. Színe áttetsző vagy opálos fényű sárga, aranysárga – helyenként természetes fehéres, vöröses, barnás foltokkal, de olykor hevítéssel szándékosan célozzák meg a vöröses vagy barnás színt.
A borostyánkő bolt az első drágakő az emberiség történelmében – mintegy 7000 éve használják gyógyító kőként vagy ékszerként. Mára nagyon keresett árucikk lett, így gyakran hamisítják. A legértékesebb borostyánkő darabok, valamilyen ősi növényi, vagy állati részt, esetleg egy rovart zártak magukba, de a valódi ilyen példányok elég ritkák és igen értékesnek számítanak – tehát a piaci kínálat nagy része hamisítvány. Sokféle utánzat létezik, amelyek közül egyesek pl. műanyagból, sokszor igen jól sikerült utánzatok. Ezért érdemes tájékozódni a felismerés jellegzetességeiről, vagy megbízható forrásból célszerű vásárolni.
Sajnos ez a hamisítási hullám igaz az ékszerekben használatos darabokra is. A más anyagokból készített hamisítványok mellett, meg kell említeni a Kopált, amely szintén természetes gyanta. Tulajdonképpen a Kopál fiatal Borostyánkő, de még nem rendelkezik olyan tulajdonságokkal. A Borostyánkövek közel 40 millió évesek, míg a Kopál életkora több ezer-százezer években esetleg 1-2 millió évben mérhető – még kristályszerkezet nélküli, nem megkövesedett gyanta.

Spirituális hatásai:
Derűt és gyengédséget teremtő kő, de határozottá és öntudatossá is tesz. Fejleszti az önzetlenséget és a bölcsességet. Támogatja a spontaneitást és a nyitottságot, de a hagyományszeretetet is előhozza. Kötődik a földies energiákhoz, de a magasabb rendű energiákat is képes leföldelni. Életerővel tölti fel az energiatesteket, valamint hatékony energetikai védelmező – megtisztítja és lezárja az aurát és a csakrákat; véd az EMF-szmogtól és a negatív energiáktól. Rezgése serkenti a Napfonat csakrát, de főleg a Torok csakrával rezonál.

Mentális és érzelmi hatásai:
Stabilitást hoz az életünkbe. Erősíti a bizalmat-önbizalmat, az önértékelést és az önmagunkba vetett hitet; békét teremt és békeszeretővé, bizakodóvá tesz; gondtalanságot, örömöt és boldogságot közvetít; antidepresszáns hatású, semlegesíti az öngyilkosságra való hajlamot. Serkenti az elmét és az intellektust, támogatja a továbblépéseket. Leépíti az ellenállásokat, rugalmasabbá és kreatívabbá tesz. Előmozdítja a pozitív gondolkodást. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát.

Hatásai a testre:
Jó hatással van az immunrendszerre – természetes antibiotikumként működik. Támogatja a szövetek megújulását; képes kivonni a betegséget és a fájdalmat a testből, és segíti a fizikai testünk öngyógyulási folyamatait. Erősíti a nyálkahártyát, serkenti a sebgyógyulást. Elnyeli a fájdalmat, enyhíti a reumát és más ízületi problémákat, segíti a porcosodást, kis gyermekeknél a fogzást. Segíti a levegő felvételét, így jó hatással van a tüdőre. Jótékony gyomor-, lép-, vesepanaszok, valamint máj-, epe- és anyagcsere alapú bőrbetegségek esetén. Rezgése kezeli a torokproblémákat, a golyvát, valamint az allergiát és a cukorbetegséget is.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés