Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ÁSVÁNYAJÁNLÓ

Ebben a bejegyzésben hétről-hétre ásványokat ajánlok a figyelmedbe, és ezek az ásványok az aktuális heti akciókban is megjelennek majd! Érdemes időnként visszalátogatni!  wink

2020. 09. 10. 22:16:13
Mohaachát

Achátok
Az Achát vulkanikus kőzetekben megdermedt mikrokristályos-rostos, durva kvarc – a kalcedon-csoport egy tagja, amelyben a keletkezésükkor forró oldatokból egyéb anyagféleségek is lerakódtak. Színe leggyakrabban szürke, barna, világos vagy színtelen, de többféle színárnyalatot magában foglalhat a kvarc természetes „elszennyeződésétől” függően – rendszerint sávos vagy mintázatos. Az egyhangúbb megjelenésű példányaik könnyen festhetőek impozánsabb színűekre, élénk színűket gyakran színezéssel érik el, amely az esztétikumot növeli, és az ásvány hatásaiból sem vesz el. Jótékony hatásaikhoz a színek különböző frekvenciatartományai is hozzájárulhatnak.
A különböző achátokat már az ókorban amulettként viselték. Védelmező és szerencsehozó erőket tulajdonítottak nekik. „Leföldelő” köveknek tekintik őket. Egyensúlyba hozza az ellentétes erőket, kiegyenlíti a „jint” és a „jangot”. Segíti a békés szemlélődést, az élettapasztalatok hasznosítását.
Spirituális hatásai:
Leföldelő kő, egyensúlyt teremt minden szinten. A befelé fordulást, az önmagunkba tekintést, a belső stabilitást segíti. Harmonizálja az aurát. Főleg a Gyökér-, és a Szakrális csakra köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Segít az összpontosításban, a problémamegoldásban, a lényeglátásban. Erősíti az elemzőkészséget, de a gyakorlatiasságot is. Feloldja a belső feszültségeket, megnyugtat, egyensúlyt teremt, stabilizál, biztonságot és védelmet ad. Segíti önmagunk elfogadását, ezáltal önbizalmat ad. Bármilyen érzelmi sérülésre hatékony támogató, segít az elfojtott harag átminősítésében, szeretetet táplál.
Hatásai a testre:
Rezgése regenerálja, javítja az ereket, szöveteket. Segíti a bőrgyógyulást, serkenti az emésztést és a kiválasztást. Regenerál és serkent, ebből kifolyólag kedvező hatású a várandós és a már szülés után lévő anyáknak, illetve a gyermekeknek is. Gyógyítja a szemet.

Keresés