Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

AMETISZTEK

AMETISZTEK

Az Ametiszt vulkanikus kőzetekben képződő, nagy kristályokat alkotó nemeskvarc – azaz kristálykvarc, amelyben különféle fémek, de főként vas található. Színe: ibolya, valamint a sötét- és világos lila, illetve a fehér kevert árnyalatai.
Az Ametiszt név görög eredetű: „a-methystos”, azt jelenti „nem részeg”. Úgy tartják, a jó útra tereli az embert, kijózanít, józan észre térít és minden ártó dologtól mentesít.
Spirituális hatásai:
Az Ametiszt a spiritualitás egyik alapköve. Rezgése minden csakrára hatással van, de főleg a Torok- és Korona csakra energiáját erősíti. A szeretet energiát képviseli, eltávolít, vagy átformál minden negativitást. Meditációs kőként is használják. Lecsendesíti az elmét, támogatja az elmélyülést önmagunkban, tudatos figyelmet, éberséget ad, erősíti a megérzéseket, növeli az intuíciót, segíti a médiumi képességek fejlesztését. Segíti a belső béke, a belső bölcsességünk, az Önvalónk megtalálását. Segít a nagy átalakulásokban, de annak is, aki a halálra készül. A 12 „Mesterkristály” 1-es számú köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Tudatosságot, józanságot ad, segíti a döntéshozatalt. Rezgése eltávolítja a téves és ártó gondolatokat, kitisztítja az elmét, gyengéddé és kíméletessé tesz. Hatása révén megszabadulhatunk blokkoktól, szenvedélyektől; elűzi a haragot, dühöt, aggodalmakat; bánat, szomorúság, félelmek, veszteségek feldolgozásában segít. Segít az érzelmi kiegyensúlyozottság elérésében, Védelmet ad a káros behatásokkal szemben, kiszűri az EMF-szmogot.
Hatásai a testre:
Feszültségoldó, stressz-oldó; fájdalomcsillapító (pl. fejfájásra), de sérülések, zúzódások, duzzanatok esetén is; serkenti a hormonképződést, összehangolja az anyagcsere folyamatokat. Gyógyítja a tüdő és bőrbetegségeket, a sejtzavarokat, valamint az emésztőszervek és a légutak betegségeit. Erősíti a tisztító és kiválasztó folyamatokat, valamint az immunrendszert. Hasznos a belek számára, szabályozza a bélflórát, kiűzi a parazitákat, elősegíti a víz újra felszívódását. Jó hatással van az agyra, szükség szerint nyugtatja vagy serkenti. Megszünteti az álmatlanságot, nyugodt alvást biztosít.

Több fajtáját is megkülönböztetik (Sötét-, Világos-, Füstös-, Chevron-, Vera Cruz-, Praziolit, stb.), melyeknek további, finomabb hatásokat tulajdonítanak.

 

Keresés