Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

GRÁNÁT - Almandin

 

Az Almandin, vagy más néven Almandit, a leggyakoribb előfordulású gránát-féle; a gránát-csoport mélyvörös, barnásvörös színű képviselője. Magmás kőzetekben – gránitban, vagy metamorf kőzetekben és pegmatitokban képződik. Színét a vas- és alumínium együttes jelenlétének köszönheti.

Megjelenése üveges ragyogású, gyantás fényű; zárványoktól mentes, tiszta, és átlátszó színű képviselői igen értékes drágakövek. Kevésbé tiszta, áttetsző példányai széles körben elérhető, ám mégis igen esztétikus ékszeralkotók.

Az Almandin nevet a 16. században kapta, vélhetően egy akkori neves drágakő megmunkáló központról, a törökországi Alabanda településről. Ezt megelőzően, minden vörös ásvánnyal együtt „karbunkullusnak” nevezték.

Mohs: 7 – 7,5

Lelőhelyei a világ számos pontján, legjelentősebbek: Mianmar, Sri Lanka, India, Pakisztán, Oroszország, Kína, Madagaszkár, USA, Kanada, Brazília, Ausztria.

A Gránát általános hatásai mellett mély szeretetet idéz meg, hozzásegít az igazság megismeréséhez, Önvalónkkal való azonosuláshoz. Tisztaságot és könyörületet sugároz; Megnyitja az utat a Gyökér- és a Korona csakra között; serkenti a kundalini energia felemelkedését, vagy akár növeli a szexuális potenciált. Felébreszti a szerelmet és a ragaszkodást, egyensúlyban tartja a szexuális vágyat, mérsékli az érzelmi diszharmóniát. Fokozza az akaraterőnket; segíti nézeteink és elképzeléseink érvényesítését nagy ellenállással szemben is. Az elkötelezettség kövének is tartják.
Erőt és kitartást biztosít, támogat az önmagunkra fordított figyelem és energia terén.
Fokozottan regeneráló hatású; serkenti a vérképződést és az anyagcserét, élénkebben támogatja a szervezet vasfelvételét. Aktívvá tesz, élénkíti a keringést; serkenti a szemet, jó hatással van a májra és a hasnyálmirigyre.

 

Keresés