Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

AKVAMARIN

AKVAMARIN

Az Akvamarin szilikátok berill családjába tartozik, amelybe vas is beépül. Színe kékeszöld, zöldeskék, világoskék.

Ősi legendák beszámolói alapján a színváltozásai útján segített megkülönböztetni az igazat és a hamisat, a barátot és az ellenséget. A hagyomány szerint jó közérzetet, tiszta fejet, és tisztánlátást ad. Úgy tartották, hogy szembeszáll a sötétség erőivel és elnyeri a fény támogatását, továbbá a hajósok talizmánként hordták vízbefulladás ellen.
Spirituális hatásai:
Szellemi növekedést, széles látókört, előrelátást ad; segíti a médiumi fogékonyságot és a tisztánlátást. Erősíti a megérzéseket, az intuíciót, és a magasabb spirituális tudatállapotok elérését. Minden csakrára jótékony hatású, de főleg a Torok-, és Harmadik szem csakrák működésére hat.
Mentális és érzelmi hatásai:
Rezgése rendet tesz az elmében, s eloszlatja a zavarodottságot; higgadtságot teremt, derűssé tesz. A tévedések tisztázására, az elintézetlen ügyek befejezésére ösztönöz. Felébreszti a toleranciát, leveti az előítéleteket. Fejleszti az önkifejezést és oldja a kommunikációs blokkokat.
Hatásai a testre:
Kedvezően hat a torokra, az állkapocsra, a fogakra. Harmonizálja a szem problémáit (közellátás, távollátás). Hatással van a hipofízisre és a pajzsmirigyre, ezáltal a hormonháztartásra. Mérséklő hatással van az allergiára, illetve az immunrendszer túlműködő folyamataira – az autoimmun betegségekre.

Keresés